Kam se lahko odpravite na kopanje? Kje je ceneje in kje je bolj zabavno?

Zbrali smo cene nekaterih slovenskih kopališč. Primerjali smo dva primera – prvi primer je otroška vstopnica, drugi primer pa štiričlanska družina, ki jo predstavljata dva odrasla in dva otroka stara 10 let. Vedno smo primerjali le celodnevne vstopnice med vikendom. Prečesali smo ponudbo večine slovenskih kopališč in ugotovili, da se cena vstopnice zelo razlikuje. Nekatera kopališča ponujajo družinske vstopnice, ki so cenejše, kot če bi kupili dve za odrasla in dve za otroka. Zato sem pri ceni vstopnice za družino upošteval družinsko vstopnico, če je bila na voljo.

V nekaterih kopališčih presenečajo s svojo ponudbo, saj lahko skupaj s karto za kopanje dobite še kosilo, pri drugih pa imate možnost nakupa družinske vstopnice, za tri ali štiri člane. V Sončnem parku imajo posebno ponudbo s kosilom, saj stane celodnevno kopanje otroka 12€, za odraslega pa bo potrebno odšteti 17€. V Termah Čatež vam ponujajo za 20 celodnevnih vstopnic 10% popusta. V Termah Ptuj je cena vstopnice za vse dni v tednu enaka. V Termah 3000 za 17,20€ dobite vstopnico za odraslega s kosilom, za 12,90€ pa za otroka. Na letnem kopališču v Celju imajo ugodno kopanje za tri osebe (od tega vsaj en otrok) 12€ in za 4 osebe (od tega vsaj dva otroka) 14€. V Termah Banovci imate možnost nakupa vstopnice s kosilom za odraslega po 12,5€ in za otroka po 9,5€, za tričlansko družino po 17,5€ in za štiričlansko po 22,1€. Tudi na Letnem kopališču v Kranju imate možnost nakupa družinske vstopnice za tričlansko družino, ki stane 9€, za dodatnega člana pa boste doplačali 3€. V Termah Olimia, v bazenih Termalija boste za tričlansko družino odšteli 30€, za štiričlansko 37€ in za petčlansko družino 42€. Lahko pa se odločite za ponudbo s kosilom, ki stane za odraslega 18,2€, za otroka pa 14€. V Strunjanu boste za kopanje in kosilo za odraslega odšteli 21€, za otroka pa 16€. V Šmarjeških Toplicah imate možnost nakupa tedenske vstopnice, ki stane za odraslega 44,8€, za otroka pa 36,4€, vendar velja le ob delavnikih. Ob vikendih pa si lahko omislite družinsko vstopnico za štiričlansko družino za 24,8€. V Dolenjskih Toplicah, v wellness centru Balnea – LAGUNA imate možnost nakupa celodnevne vstopnice za štiričlansko družino za 31,6€. V Ankaranu imate možnost nakupa 10 x po 4 ure kopanja za odraslo osebo za 67€ med vikendi, oz. za otroka za 45€. V Vodnem parku Bohinj se lahko odločite za nakup družinske vstopnice za štiričlansko družino, ki vas bo stala 37€. V vodnem mestu Atlantis je vstopnica za štiri člane družine 49,86€ (z 10% popustom), če pa vzamete družinsko vstopnico s kosilom, boste zanjo odšteli 58,81€. V Zdravilišču Laško si lahko privoščite kosilo in kopanje za odraslega za 18€, za otroka pa 14€. V Termalnem parku Aqualuna lahko štiričlanska družina preživi lep dan že za 39,9€. Trenutno imajo tudi akcijo – od 26.6. do 31.8., saj ima otrok ob spremstvu dveh odraslih prost vstop. Tudi v bazenih hotela Vita, v zdravilišču Dobrna imate možnost nakupa vstopnice in kosila za odraslega za 18€ in za otroka za 13,5€. V termah Topolšica si lahko privoščite kopanje s kosilom za odrasle za 16,9€, za otroke pa za 12€.

Za primerjavo sem vzel tudi izlet na Bled, kjer stane celodnevna parkirnina v kopalni coni Velika Zaka 6€, gorivo za povprečen avto iz Ljubljane in nazaj pa 15€. Vinjeto pa morate tako ali tako že imeti. Tako nas kopanje na Bledu za celo družino stane le 21€. Če obiščete Kolpo, oz. kopališče Podzemelj, boste iz Ljubljane samo za gorivo odšteli približno 28€, iz Novega mesta pa samo 12€.

Karkoli si boste privoščili, vam želim, da boste imeli sončen in topel dan, ter da boste uživali.

Primerjalna tabela:

grafkopalisca.jpg