Naši novi projekti

Prostor za nevladne organizacije

V reviji BOMI želimo dati prostor tudi ostalim nevladnim organizacijam, katerih nameni in cilji so podobni našim. Ali gre tu za izobraževanje otrok, spodbujanje igre, udejstvovanje na področju glasbe ipd., je prepuščeno vam. Če želite, vam lahko namenimo nekaj prostora v reviji, ali pa na spletni strani.

Spodbujanje uporabe odprtokodnih programov

Revija BOMI nastaja v OS Xubuntu, ki deluje na podlagi Ubuntu. Trenutna verzija  je 14.04.3 LTS. Za oblikovanje uporabljamo Inkscape 0.48.4 in Scribus 1.4.3. Za pisanje besedila uporabljamo LibreOfice 4.2. Nekateri naši člani uporabljajo tudi OpenOffice. Za oglikovanje, popravljanje slik uporabljamo Gimp. Zanimivo pri teh programih je, da so v slovenščini in so primerni za vse verzije Windows-ov.

Programi so odprtokodni – to pomeni, da so brezplačni za uporabo. Tudi ti lahko uporabljaš te programe doma, za pripravo svojih referatov in plakatov.

Za objavo uporabljamo Windows Live Writer. Nastaviti je potrebno še Slovenski jezih in objava se lahko začne. To naredimo s tipko WIN+R, vtipkamo langselector, pritisnemo enter. Izberemo jezik slovenščina in počakamo, da se posodobitev naloži. V Windows Live Writer izberemo File – Nastavitve – Črkovanje in izberemo jezik slovenščina. Sedaj se lahko objava začne. Za nastavitve objave prve slike iz posta, tudi kot naslovno uporabljam vtičnik Easy Add Thumbnail.

Brezplačno tiskanje za šole, vrtce in NVO

Neprofitnim organizacijam želimo omogoči brezplačno tiskanje. Lahko jim ponudimo npr. 500 izvodov letakov vsak mesec natisnemo brezplačno. Zakaj? Zato, ker uporabljamo tehnologijo, ki omogoča nizkocenovno tiskanje. To pomeni, da svoje proste kapacitete rade volje delimo z vami.

Zemljevid varnih točk

Na UNICEF-u imajo pripravljen seznam varnih točk. V društvu BOMI imamo idejo izdelati zemljevid varnih točk. To se nam zdi pomembno zato, da imajo otroci pregledno izbiro, kam se lahko zatečejo s svojimi težavami. To bomo izdelali takoj, ko bomo imeli nekaj prostega časa.

Brezplačno gostovanje in oblikovanje spletnih strani za NVO-je, šole in vrtce.

Glede na to, da potrebujemo za naše delo kar dobro gostovanje in znanje računalništva, ter poznavanje IT, smo pripravljeni ponuditi nekaj našega časa za pomoč tistim, ki tega ne poznajo, pa nimajo časa oz. sredstev, da bi imeli spletno stran, ali FB profil. V našem društvu BOMI vam lahko pomagamo.

Brezplačno oblikovanje letakov in plakatov

Za NVO-je smo pripravljeni narediti dobro delo in jim oblikovali tiskovine. Če imate take vrste težave, se lahko obrnete na nas.

Art sejem pri gradu na Fužinah

Želimo si, da bi zaživel prostor ob fužinskem gradu, zato smo se odločili, da imamo tam sejem rokodelskih izdelkov in delavnice za otroke. Želimo si, da bi nas podprli tudi sponzorji, da bi bile delavnice brezplačne za čim širši krog otrok.

Prostovoljske aktivnosti

V društvu spodbujamo tudi aktivnosti, ki so sicer v domeni drugih društev ali organizacij, vendar pomagamo zato, ker si želimo, da bi otroci imeli lepo življenje.