Nova priložnost za mlade glasbene upe

Pionirski dom – Center za kulturo mladih organizira 20. in 21. maja 2008, v Festivalni dvorani, 1. Glasbeni festival ljubljanskih osnovnih in srednjih šol. Festival je priložnost, da mladi glasbeni ustvarjalci svoje delo in dosedanje dosežke predstavijo vrstnikom, se med seboj spoznajo, izmenjajo izkušnje in morda v prihodnje tudi sodelujejo. Prejeli smo 25 prijav glasbenih skupin in pevcev iz Ljubljane in okolice, ki jih ustvarjanje glasbe navdihuje zaposluje v njihovem prostem času.

Strokovna žirija, ki jo sestavljajo Marina Horak, Gregor Tomc, Jure Karas in Davor Herceg, bo izmed nastopajočih izbrala najboljše in podelila tri nagrade: nagrado za najboljšo skupino, za najboljšega solo pevca/-ko in za največji glasbeni up.

Prvi dan festivala je namenjen predstavitvi nastopajočih, s poudarkom na tonskih vajah in predstavitvi pred žirijo. V sredo, 21. 5. 2008, se bo od 18. ure dalje, na nastopu za javnost, predstavilo vseh 25 prijavljenih skupin in posameznikov. Sledila bo zaključna podelitev nagrad, s spremljevalnim programom, v katerem bo nastopila mlada jazz pevka Kristina Oberžan. Vstop je prost!

Nagrade najboljšim bosta poleg Pionirskega doma prispevali tudi podjetji Avtotehna oprema d.o.o. in ZKP RTV Slovenija.

Več o festivalu najdete na naši spletni strani www.pionirski-dom.si.