Obisk akvarija v Piranu

Kljub temu, da je bila vremenska napoved že dalj časa neobetavna za prijeten sobotni izlet, smo se podali na izlet v Piran.

Dan pa se je prelevil v fantastičnega. Prijetno pomladno sonce nas je dodobra ogrelo.

S parkiranjem ni bilo težav, saj je pred Piranom garažna hiša, v kateri je cena parkiranja 1,2 EUR/uro.

Od tu vozi brezplačen avtobus približno vsakih 15 minut. Od parkirišča do centra je en kilometer, kar pomeni 15 minut prijetne hoje ob morski obali. Na poti lahko zavijemo še v muzej podvodnih aktivnosti, ki se nahaja ob obali.

V Piranu nas obalne kavarne kar vabijo na dišečo kavo, zato smo se tudi mi najprej ustavili v eni izmed njih.

Akvarij Piran je ena izmed mnogih izletniških točk v Piranu, ki jih lahko obišče turist. Imajo pestro zbirko morskih živali in organizmov. V osrednjem akvariju plava celo morski pes, vendar ne bodite presenečeni nad njegovo velikostjo. V dolžino meri slab meter.

Nad akvarijem so otroci zelo navdušeni. Še posebej nad morskim psom, biči, morskimi zvezdami, morskimi konjički in ostalimi zanimivimi raznobarvnimi živalmi. Hobotnica pa prevzame z mešanimi občutki. Njeni seski, s katerimi se prime na stekle so sicer občudovanja vredni, vendar občutek gomazenja vsekakor ni prijeten.

Za konec si lahko kupite še spominek iz njihove trgovine. Izbira je pestra in mislim, da ne bo problem izbrati kakšno prikupno morsko živalico.

Po končanem obisku, ki je trajal skoraj dve uri, smo bili že precej lačni, zato smo se odpravili v Gostišče Verdi, ki je obljubljal dobro morsko hrano. In res je bilo tako. Porcije so bile dovolj velike, okusi pa prvovrstni. Poskrbeli so tudi za pravcato presenečenje za otroke, zato smo se poslovili z občutkom, da se bomo še vrnili.