Udeležite se velike parade klovnov zdravnikov

Po ulicah Cerknega, se bodo 31.7.2008 ob 14.00 sprehajali klovni zdravniki. Vse to bo del velike parade, ki jo organizirajo klovni zdravniki na ta dan.

Nasmejmo se v družbi klovnov zdravnikov!

Rdeči noski, društvo za pospeševanje veselja do življenja za bolne in trpeče ljudi, te dni gosti 40 klovnov zdravnikov iz šestih evropskih držav, ki delujejo v okviru mednarodne organizacije Red Noses Clowndoctors International s sedežem na Dunaju. Stalno usposabljanje klovnov zdravnikov za delo v bolnišnici zagotavlja najvišjo raven kvalitete sicer za bolnišnice brezplačnega programa klovnov zdravnikov. Delavnica se bo zaključila z veliko parado klovnov zdravnikov v četrtek ob 14. uri po ulicah Cerknega, kamor Rdeči noski vabijo prav vse, saj je to ne le izjemna, tudi ena redkih priložnosti, da vidijo klovne zdravnike izven bolnišničnega okolja.

Rdečim noskom, društvu, ki je organizirano kot neprofitna in nevladna organizacija, katerega program je za bolnišnice brezplačen, pa lahko z majhnim prispevkom pomaga tudi vsak posameznik. Eden najenostavnejših načinov je, da pošljete SMS s ključno besedo NOSKI na 1919 in donirate 1€. Lahko jim podarite potrošene kartuše in tonerje, od vsake še uporabne Rdeči noski prejmejo 1€. Pomagate pa jim lahko tudi z donacijo, ki jim bo olajšala dosego njihovega cilja – izboljšati počutje malih bolnikov in obnoviti moči bolnim osebam, kar delno pripomore tudi k njihovemu zdravljenju.

Društvo Rdeči noski podpirajo zlati donator Mercator, donator turneje Generali Zavarovalnica d.d., sponzor Mobitel d.d., drugi donatorji, 600 podjetij, šol in drugih organizacij, ki zanje zbira kartuše in tonerje, partnerji Rdečih noskov, donatorji, prostovoljci in drugi.

Mednarodno delavnico Rdečih noskov podpirajo Hotel Cerkno d.o.o., voda Zala, Kraš d.d., Fructal d.d., Občina Cerkno, Osnovna šola Cerkno, Funfood d.o.o., prostovoljci in prostovoljke iz Bratovščine odraslih katoliških skavtinj in skavtov Cerkno, OK Azimut in še mnogi mnogi drugi.
Kontaktna oseba:

mag. Livija Rojc Štremfelj, 031 508 734,

livija@rdecinoski.org; www.rdecinoski.org