Cenik za masažne terapije

V času, ko se redno soočamo s posledicami preobremenjenosti in drugimi tegobami, se nove rešitve kažejo tudi na področju masaž. Na voljo so različne masažne terapije, najbolj znana in priljubljena je verjetno refleksoterapija, imamo pa še veliko možnosti, med katerimi je posebej prepričljiva na primer Bownova terapija. Cenik za takšne tretmaje je presenetljivo ugoden, tako da je ta opcija kot nalašč za prav vsakogar, ne glede na to, ali bi se rad na masažni mizi le sprostil, ali pa cilja na kakšne konkretne zdravstvene težave.

Od česa je odvisna cena?

Cene se seveda razlikujejo od ponudnika do ponudnika, saj vsak masažni salon za svoje storitve postavlja svoje cene. A razlike so minimalne, cene pa so v vsakem primeru dovolj ugodne, da nekaj evrov ne pomeni veliko.

Izvajalci masažnih terapij ceno postavljajo glede na trajanje tretmaja. Pogosto so na voljo tretmaji različnih trajanj, na primer polurni in urni, včasih tudi daljši. Pri masažnih terapijah je treba nekoliko paziti, saj ima na primer Bownova terapija cenik precej ugoden, če upoštevamo le ceno posameznega tretmaja – a masažna terapija se običajno izvaja dlje časa in večkrat, torej je treba tudi to upoštevati pri izračunu končne cene. Pet obiskov na primer že predstavlja določen strošek, čeprav je Bownova terapija ali refleksoterapija po ceni glede na trajanje primerljiva z drugimi možnostmi.

V končni fazi imata torej tako refleksoterapija kot Bownova terapija cenik, ki se oblikuje na podlagi celotnega načrta terapije. Posamezen obisk stane okoli 30 evrov, običajno 5 evrov več ali manj, če se odločimo za 30- ali 60-minutni tretma. Celotna terapija pa obsega okoli pet obiskov, ki so razporejeni preko enega meseca ali daljšega obdobja. Na ta način lahko izračunamo okvirne stroške, ki jih bo prinesla celovita terapija.

Seveda pa je možno masažni salon obiskati le enkrat, saj so koristne posledice masaž opazne že po enkratnem tretmaju. To je cenovno najbolj ugodna opcija.