Refleksna masaža stopal izboljša spanec

Narava sama poskrbi za kar mora biti poskrbljeno na svoj in vedno pravi način. Tudi človeško telo ima sposobnost in moč samozdravljenja. Tako ve, kdaj mora z energijo varčevati ali katere hrane, okolja in družbe se mora izogibati. Da bi negovali to sposobnost zdravljenja, posegamo po raznih tehnikah in prijemih. Najbolj učinkovite metode zdravljenja so tiste, ki s preprostimi gibi izzovejo telo, da sproži proces samozdravljenja.

Na človekovem stopalu se odraža celoten organizem, zato so še posebno občutljiva in primerna za stimulacijo in masažo. Refleksna masaža stopal deluje tako, da preko točk na stopalih stimulira vse organe v telesu. Z refleksno masažo stopal izzovemo refleks, ki spodbuja samozdravljenje telesa.

Priporočljivo jo je izvajati vsak večer, lahko pa si jo privoščimo po napornem tednu ali športni aktivnosti. Z refleksno masažo stopal izboljšamo in poglobimo spanec, saj deluje globoko pomirjevalno in sprostitveno. Globok in neprekinjen spanec pa vzajemno podpira zdravljenje.

Do boljšega zdravja tudi z Bownovo terapijo

Podobno deluje tudi Bownova terapija, ki zgolj vzpodbudi refleks samozdravljenja. Bownova terapija je uspešna v primeru športnih poškodb in nasploh pri težavah gibalnega sistema. Poleg tega pa je tako kot vsaka manualna terapija tudi Bownova terapija primerna za lajšanje duševnih stisk, stresa ter čustvene nestabilnosti. Vemo, da za zdravje največ naredimo sami in, da je ohranjanje telesa in duha v naših rokah. A, ko se telesno ali duševno ravnovesje poruši, je bolje obiskati manualnega terapevta kot simptome prehitro zakriti z zdravili, ki morda ne odpravljajo vzrokov. Z Bownovo terapijo telo išče načine in razvija sposobnost samozdravljenja, ki je pomembna tudi za nadaljnje težave. Priporočljivo je obiskati terapevta takrat, ko začutimo, da se v telesu dogajajo spremembe, ki nam niso poznane. Tako povečamo možnost, da do bolezni sploh ne bo prišlo. Če negujemo telo, nam telo to povrne.