Dogodki, ki združujejo prijetno s koristnim

Pogosto se lahko pri organizaciji dogodkov lotimo nekaterih kombinacij, ki združujejo prijetno s koristnim. Ni se treba osredotočiti le na eno funkcijo druženja, temveč lahko izkoristimo tudi več možnosti, ki jih takšni dogodki ponujajo. Tako lahko recimo praznovanje rojstnega dne kombiniramo s koristnim druženjem ali pa teambuilding s sodelavci popestrimo še s kakšnimi zabavnimi aktivnostmi.

Pomembno je seveda, da se zavedamo, katere aktivnosti to omogočajo in katere ne. Pogosto je tudi bolj priporočljivo, da se ne lotevamo prilagoditev tistih aktivnosti, ki se tradicionalno izvajajo le za en namen. Prav tako je veliko odvisno od publike oziroma povabljencev. Praznovanje rojstnega dne pogosto priredimo v dokaj ozkem krogu sorodnikov in prijateljev, v takšnih okoliščinah nima smisla iskati kakšnih dodatnih možnosti za razne koristne aktivnosti. Na srečo pa imamo še vedno veliko opcij za različna praznovanja, ki jih lahko izkoristimo tudi na druge načine.

Teambuilding vsekakor izstopa po tem, da omogoča združitev prijetnega s koristnim, nenazadnje je prav temu tudi namenjen. Gre za družabno aktivnost, ki je v prvi vrsti zabavna in zanimiva, hkrati pa pomaga pri utrjevanju medsebojnih odnosov ter skupinskih vezi. Na dolgi rok se to kaže tudi pri učinkovitosti na delovnem mestu ter v drugih koristnih posledicah, čeprav to na prvi pogled morda ni tako očitno. Pomembno je, da gre za sproščujočo in zabavno aktivnost, večinoma pa teambuilding vključuje tudi kakšne skupinske aktivnosti, pri katerih je potrebno sodelovati. Tako se posredno razvijajo odnosi v skupini in druge koristne posledice, zaradi katerih je teambuilding tako priljubljen.

Veliko je možno storiti z dobro organizacijo, tako lahko recimo tudi praznovanje rojstnega dne vključimo v kakšno širšo zbirko aktivnosti ob istem času in na ta način najdemo še kakšne dodatne funkcionalnosti za ta dogodek. Če smo vsaj nekoliko spretni, lahko organiziramo zelo posrečene dogodke te vrste.