Kamin na drva

Ta besedna zveza nas spominja na estetiko,ki jo kamini dajo vašemu domu, ter njihovo ceno. Moramo pa biti zelo previdni, da ne pride do napačnih odločite, zaradi katerih je lahko kamin na drva neuporaben in neučinkovit.

Izbira pravega kamina na drva zahteva veliko potrpežljivosti in dobrega razmisleka. Le tako boste prišli do najprimernejšega kamina, ki bo ustrezal vsem vašim potrebam.

Kamin na drva je med potrošniki zelo priljubljen. Odločiti se morate med vgradnim kaminom ali prostostoječa kaminska peč.

Kamin na drva je postavljen tik ob steno. Ravno zaradi tega je potrebno njegovo postavitev planirati že v času gradnje objekta. Njegova postavitev zahteva ogromno prostora, ter nam predstavlja visoke stroške investicije. Kamin na drva nam pričarajo čarobno, romantično in lepo vzdušje. To pa za sabo potegne tudi druge stvari, kot je bolj pogoste servisne preglede. Vzdrževanje je bolj pogosto in ravno zaradi tega tudi dražje.

Kaminske peči na drva pa ogrevajo prostor z vseh strani. Običajno je pritrjena na podstavek za kaminsko peč. So popolna rešitev pri prenovi stanovanjskega objekta ali pa v situacijah, ko se za kaminsko peč odločimo naknadno. Kaminske peči na drva vam ne bodo povzročale veliko preglavic, saj je z njimi zelo malo dela in so zelo nezahtevne za vzdrževanje.

Kaminske peči na drva poznamo vseh velikosti in moči, lahko so samostoječe ali vgradne, s šamotno oblogo. Starejše kaminske peči na drva so lito železne, novejše peči pa imajo kurišče iz vermikulita. Pametno je, da ste neodvisni od cen energentov.

Kurivo, drva si lahko pripravite sami, sploh če imate lasten gozd. Ravno tako ga lahko kupite kjerkoli.

Kaminske peči na drva vas grejejo tudi takrat, ko vam zmanjka elektrike, naj si bo to zaradi vremenskih razmer ali tehničnih težav.

Kaminske peči na drva so idealne za ogrevanje v prehodnem obdobju, ogrevanje tudi v zimskem času, saj zime niso več tako hude, kot so bile včasih in prijetno dogrevanje ob hladnih večerih.

Kaminske peči na drva lahko uporabljamo z zunanjim dovodom zraka.