By: bomi ZABAVA

Najljubši praznik malih nadebudnežev

Za otroke verjetno ni večjega praznika, kot je pust. Če bi otroci lahko izbirali, bi imeli pust vsaj enkrat na mesec. Ker pa je na njihovo žalost pust vendarle samo enkrat na leto, se mnogi starši radi potrudimo, da je vsaj ta dan za naše otroke res nekaj posebnega. Kakšen pustni kostum bodo otroci oblekli na ta praznik, je za njih izrednega pomena. Na ta dan se bodo namreč najbolj intenzivno lahko vživeli v svoje fantazije, pri čemer pa bo njihova domišljija delovala s polno paro. Ko otroci izbirajo pustne lasulje, oblačila in druge dodatke, ob tem razmišljajo tudi o vseh možnostih, ki jih v življenju še čakajo. Otroku je namreč odprta še skoraj vsaka življenjska pot. 

Dobro je, da spodbudimo našega malčka, naj bo pri načrtovanju pustnega kostuma čimbolj kreativen. Tudi sami mu lahko pri tem opravilu pomagamo, predvsem pa je naloga staršev, da svojim otrokom med domišljijskim načrtovanjem dobro prisluhnemo. Velikokrat nas utegne stisniti zagata, da ne vemo, kako dobiti ravno tisti pustni kostum, ki si ga je zaželel naš malček. Na srečo je dandanes mogoče ogromno raznolikih kostumov dobiti v specializiranih trgovinah, ki imajo svojo ponudbo razstavljeno tudi na spletu. Tako lahko dokaj hitro ugotovimo, ali bomo lahko prišli do tiste pustne lasulje, o kateri sanja naš otrok. 

Idealen kostum za vašega malčka le par klikov stran

Kakor dobro ve vsak otrok, je pustni kostum iz lanskega leta za to leto že čisto prestar. Kar je bilo moderno in kul prejšnje leto, je v otroških merah lahko že za četrtino življenja v preteklosti. Zato ni čudno, da znajo naši otroci pri teh stvareh biti precej zahtevni, saj se ne zadovolijo zlahka. Na srečo nam spletna trgovina ponuja pustne lasulje in kostume v najrazličnejših domiselnih oblikah, ki bodo pomagale gojiti domišljijo naših najmlajših junakov.