ASUS gaming linija

ASUS je dobro znan praktično vsakemu računalniškemu navdušencu. Če bi izbrali naključnega uporabnika osebnega računalnika je pravzaprav velika verjetnost, da ima v svojem računalniku vgrajeno kakšno komponento te znamke. Verjetnost je še toliko večja, če gre za navdušenca nad računalniškimi igrami – linija ASUS gaming namreč nudi najboljše izdelke za tiste, ki si pri poganjanju zahtevnih iger pač ne morejo privoščiti kompromisov.

ASUS igričarjem ponuja vsakovrstno opremo. Posebej izstopajo ASUS prenosniki, ki med gaming prenosniki skorajda ne poznajo konkurence. A to še zdaleč ni vse, kar ima na zalogi ta priznani proizvajalec. V ponudbi najdemo praktično vse računalniške komponente in spremljevalne naprave, ki so potrebne za optimalno doživetje in odlične rezultate pri igranju raznih računalniških iger. ASUS prenosniki imajo vse komponente seveda že vgrajene, uporabniki namiznih računalnikov pa lahko izbirajo med tistimi, ki bi jih želeli vgraditi ali nadgraditi.

Med najbolj znanimi in priznanimi izdelki znamke ASUS so gotovo grafične kartice, ki so med igričarji še posebej cenjene. ASUS ne proizvaja lastnih grafičnih procesorjev, temveč optimizira grafične kartice NVIDIA in AMD, kar zagotavlja najboljše rezultate za zahtevne uporabnike. Grafične kartice ASUS so zelo zaželene in se uvrščajo med najboljše, zato ni čudno, da po njih posegajo prav tisti igričarji, ki bi radi iz svojega računalnika iztisnili največ.

Na vsakem področju predstavlja ASUS določen luksuz. ASUS prenosniki so najboljši med igričarskimi prenosniki, njihove grafične kartice veljajo za najboljše, enako velja za mnoge druge komponente in naprave iz ASUS gaming ponudbe. To pomeni, da z izbiro te znamke ne moremo zgrešiti – tudi, če se na komponente ne spoznamo preveč, bo izbira ASUS rešitev verjetno najbolj varna opcija, ki zagotavlja optimalne rezultate in dolgoročno zadovoljstvo.

Razumljivo pa je, da prestižna ASUS gaming linija zahteva nekaj več denarja. Razlike v primerjavi z alternativami sicer niso velike, poleg tega pa so tudi upravičene, saj za svoj denar res dobimo najboljšo kakovost in zmogljivost.