By: admin POSEL

Dokumentni sistem je tudi sistem za upravljanje z informacijami

Ste se pri svojem poslovanju v svojem podjetju že kdaj vprašali, ali so vaši dokumenti in vse, kar je povezano z njimi, urejeni. Verjetno se vam je kdaj že pripetilo, da smo zamujali s plačilom nekega računa ali pa smo kar nekaj ur iskali določen dopis po vseh možnih predalih in omarah. Prav tako se določenim podjetnikom dogaja, da pozabljajo podaljševati določene pogodbe z dobavitelji ter podobno. Trg ima za nas posebno rešitev, ki je v obliki sistema za upravljanje z informacijami, dokumenti, in tudi drugimi vsebinami. Strokovno tak sistem lahko imenujemo kar dokumentni sistem.

Če imamo na razpolago dokumentni sistem, potem se ne smemo bati, da nas bi določena informacija zajela ob popolnoma nepravem času. Do potrebnih informacij bomo tako s pomočjo urejenega dokumentnega sistema lahko prišli zelo hitro ter tudi enostavno. In to v vsakem primeru, četudi ne bomo za svojo delovno mizo ali računalnikom. Ta informacija pa bo dostopna samo nam in ne tudi našim konkurentom.

Projektno vodenjeprav vsak podatek je izjemnega pomena

Kdor se ukvarja s projektnim vodenjem ali pa pogosto dela na projektih, se zagotovo zelo dobro zaveda, da je za uspešno projektno vodenje pomemben prav vsak podatek, kalkulacija, dokument ter skica. To vsekakor doprinese k veliko bolj kakovostni in tudi veliko bolj jasni podobi celotnega projekta. Obenem nam projektno vodenje zagotavlja tudi vse pomembne elemente, ki vsem, ki pri tem sodelujejo, omogočajo zelo uspešno delo na projektu. Vsekakor se pri tem upošteva še časovna komponenta. Skratka, na prvem mestu so informacije, ki so izjemnega pomena. Mora pa jih biti veliko.

Projektno vodenje torej v ospredje postavlja ponudbo, kalkulacijo, projektni načrt, specifikacijo, projektne faze, porabljen čas in še bi lahko naštevali. Tovrstni proces lahko poiščemo tudi na spletu, in sicer v obliki storitve, na katero se lahko naročimo pri priznanem podjetju.