DPF filter so bili vgrajeni zaradi večje skrbi za okolje

DPF filter je bil pred leti vgrajen v vse avtomobile z dizelskim motorjem, v želji po čistejšem in lepšem okolju. Poznavalci izgorevanja motorja so namreč opazili, da se določeni delci izločijo in pri tem lahko pridejo v naše ozračje. Nalaganje takšnih delcev v človeških pljučih, pa je zelo nevarno. Zato so sklenili glave in oblikovali poseben filter, ki skrbi za čiščenje vseh trdih delcev.

DPF filter tako zaustavi vse problematične delce, ki bi bili potencialno nevarni za naravo in človeka. To so dejansko neizgoreli trdi delci in saje, ki nastanejo med vožnjo z avtomobilom.

DPF filter tako skrbi v prvi vrsti za človeka, saj preprečuje nastanek pljučnih bolezni ter bolezni kardiovaskularnega sistema.

Čiščenje dpf filtra s pomočjo sonde

Čiščenje dpf filtra strokovnjaki opravijo s pomočjo posebne sonde, ki jo vstavijo v izpušni sistem. Z uporabo sonde poskrbijo, da se v filter doda posebno čistilo, ki vsebuje sestavine s katerimi bomo lahko odstranili vse saje, ki so se nabrale na filtru. Ko čistilo začne delovati in opravi svoje delo, lahko saje izperemo s pomočjo vode. Po opravljenem postopku, bo naš filter popolnoma čist.

Čiščenje dpf filtra je dejavnost, ki jo opravlja veliko avtomobilskih serviserjev. V kolikor še nikoli nismo opravili čiščenja, si lahko pomagamo tudi s spletom. Na spletu bomo našli ogromno delavnic, ki nudijo omenjeno storitev. Preden se odpravimo na čiščenje dpf filtra, je dobro, da v delavnico pokličemo in strokovnjake povprašamo o vsem kar nas zanima.

Čiščenje dpf filtra ni predrago a vseeno bomo zanj morali odšteti lepo vsoto denarja. Vsekakor je bolje, da si filter očistimo, kot pa da kupujemo popolnoma novega, ki bo še dražji kot bi bilo čiščenje. Vsekakor se o cenah lahko pozanimamo na spletu, kjer imamo ogromno pomembnih informacij o čiščenju dpf filtra.