Glavni razlogi za aluminijasta vhodna vrata

Aluminijasta vhodna vrata so vedno bolj priljubljena, saj nudijo krajši čas namestitve in nižje stroške nakupa. Na izbiro je veliko stilov in barv, zato je primeren za različne vrste hiš. Kot vsak material pa ima tudi svoje prednosti in slabosti. Da bi se lažje odločili, ali so aluminijasta vrata primerna za vaš dom, smo ustvarili ta priročen seznam, ki opisuje njihove prednosti in slabosti. 

Glede na to, da so aluminijasta vhodna vrata glavni vhod v vaš dom, želite zagotoviti, da so varna in varujejo vaš dom pred neželenimi obiskovalci. Aluminij je močan in trpežen, zato lahko prenese veliko sile. Bolj kot PVC ali lesena vrata bodo aluminijasti modeli bolj verjetno prestali evropski standard moči in varnosti.

Odporen na vremenske vplive 

Za razliko od lesa ali celo drugih kovin, kot je železo, je aluminij neverjetno odporen na vremenske vplive. Prvič, aluminijasta vhodna vrata nikoli ne bodo zarjavela, kljub nenehni izpostavljenosti najhujšim vremenskim razmeram. Najprej pride do korozije, ko kovina pride v stik z zrakom in pride do oksidacije. Atomi kisika v zraku se vežejo z atomi kovine in nato sčasoma začnejo razpadati. Po tem pride do rjavenja, ki vpliva samo na jeklo in železo. Razlog, zakaj je rja tako vizualno neprijetna, je, da se tam oksidirana kovina odlepi in spodaj razkrije novo kovino. 

Aluminij ima hiter postopek oksidacije, a ko se enkrat zgodi, prepreči, da bi zarjavel. To naredi tako, da namesto luščenja proizvede trdo, belo površinsko plast. To se imenuje oksidna koža. Poškodba zaščitne plasti bo aluminij ponovno izpostavila kisiku in postopek se bo ponovil, ne da bi poškodoval kovino in tako aluminijasta vhodna vrata ostanejo nedotaknjena.  

Aluminijasta vhodna vrata imajo odličen videz 

Aluminijasta vhodna vrata so v današnjih domovih videti čudovito, saj so pogosto elegantna in preprosta. Odlično se lahko obnesejo tudi v domovih starejših slogov, saj lahko izbirate med številnimi slogi in barvami. 

Proizvajalci vhodnih vrat aluminij pogosto obarvajo s posebnim praškastim premazom, vendar lahko svoja aluminijasta vrata vedno pobarvate, če se odločite, da jih želite v drugo barvo. Upoštevajte le, da se lahko običajna barva začne trgati in lomiti pod vročino sonca in dežja, zato poskrbite, da za aluminijasta vhodna vrata uporabite verodostojno znamko barve.