Izhodišče in destinacija križarjenja

Pri križarjenju pogosto sploh ni važno, kjer štartamo in kam gremo – gre namreč za edinstveno izkušnjo, ki jo je v vsakem primeru vredno doživeti. A tudi, če bi ta način potovanja radi le preizkusili, se ne moremo odločiti za kar katerokoli križarjenje. Izhodišča in destinacije potovanja ne smemo zanemariti, saj oboje močno vpliva na celotno izkušnjo.

Skriti stroški križarjenja

Pogost cilj so za križarjenje Bahami ali Karibi ter druge luksuzne destinacije. Programi v teh krajih so na videz zelo ugodni, ni težko dobiti tudi cel teden križarjenja za recimo 300 ali 400 evrov. A pri tem je treba upoštevati, da za to križarjenje Bahami ali Karibi ne nudijo izhodišča v Evropi, temveč ladja običajno odpluje s Floride. Treba je torej potovati v ZDA, poskrbeti za nastanitev in vse druge nujnosti na lastno pest in seveda na lastne stroške.

Prav tako imajo luksuzne destinacije pogosto precej zasoljene cene. Čeprav za križarjenje Bahami na primer ponujajo primerljivo doživetje kot kakšna druga destinacija, bodo programi tu morda dražji. Poleg tega tropska otočja nudijo le omejen nabor zanimivosti – čudovito morje, slikovito okolico in nekaj turističnih postojank.

Z izbiro izhodišča in destinacije do ugodne cene

Na drugi strani lahko izberemo za križarjenje Jadran. V tem primeru ne bo treba daleč potovati, kar pomeni, da lahko s previdno izbiro veliko prihranimo. Poleg tega za križarjenje Jadran ponuja veliko možnosti in zelo zanimiva doživetja. Za nameček so programi že sami po sebi dokaj ugodni in zelo pestri, kar je idealna opcija za tiste, ki se želijo prvič podati na križarjenje. Seveda pa nudi naše domače morje veliko novih doživetij tudi za tiste, ki se že dobro znajdejo na razkošnih ladjah. V vsakem primeru je za križarjenje Jadran zelo privlačna opcija, ki se v mnogih pogledih povsem kosa tudi s tipičnimi prestižnimi destinacijami.