Izpušni sistemi zmanjšujejo strupene pline

Izpušni sistemi so prisotni pri vsakem avtomobilu, saj brez njih vozilo ne more delovati. Poskrbijo namreč za omejevanje oddajanja škodljivih in strupenih plinov ter škodljivega dima v bližnjo okolico, kar izredno onesnažuje zrak. Pomembna naloga izpušnega sistema je tudi ta, da pomaga pri izboljševanju izkoristka motorja. 
Izpušni sistemi torej poskrbijo da znatno prispevajo k izboljšanju moži avtomobila. Poskrbijo tudi za navor in za porabo goriva, ki je z dobrim izpušnim sistemom optimalna. Seveda moramo kot lastniki vozila poskrbeti za primerno vzdrževanje izpušnega sistema, ki bo le tako dolgo dobro deloval. Med vožnjo pa moramo paziti, da ne vozimo čez višje ležeče predmete, da se izogibamo pločnikom, saj se velikokrat zgodi, da ravno na pločniku voznik poškoduje svoj izpušni sistem. 
Izpušni sistemi morajo ostati nedotaknjeni tudi ko pride do zamenjave kolesa, saj se začetnikom velikokrat zgodi, da se dvigalo obregne ob izpušni sistem in ga poškoduje. Priporočljivo je tudi da včasih naredimo daljšo vožnjo in s tem poskrbimo, da iz izpušnega sistema izhlapi vsa odvečna vlada, ki se je nabrala na kratkih relacijah. 

Odstranitev DPF filtra ob okvari

Odstranitev DPF filtra je pogosta predvsem pri tistih vozilih, ki jih lastniki uporabljajo le za krajše relacije. Pri term se namreč regeneracija filtra izvaja veliko pogosteje, a žal ni izvedena do konca. Dizelski motorji so narejeni izključno za tiste voznike, ki opravljajo daljše vožnje. Velikokrat pa si ljudje, zaradi cenejšega goriva omislijo dizel, a se z avtomobilom izredno malo vozijo. 
Odstranitev DPF filtra je tako včasih potrebna, saj se ta popolnoma okvari. Nekateri vozniki so že poročali tudi o okvarah, ki se zgodijo zaradi nepravilnega delovanja senzorja za temperaturo oziroma senzorja za diferenčni tlak. 
Odstranitev DPF filtra je tu potrebna zato, ker se zaradi neprestane regeneracije ustvarijo izredno visoke temperature, ki uničijo katalizator in tudi DPF filter.