Kako skrbeti za napredno vrtno opremo?

Pri obdelavi zelenih površin se poslužujemo najrazličnejših naprav, ki nam pri tem zelo pomagajo. A zanje moramo tudi ustrezno skrbeti, da si lahko obetamo brezhibno delovanje in dolgo življenjsko dobo.

Najprej se posvetimo izbiri zanesljive naprave priznane znamke. Za delo na vrtu je idealna recimo kosilnica Husqvarna LC 356 AWD, ki bo navdušila zahtevne uporabnike, ki se pri košnji zelenic soočajo tudi z manj ugodnim terenom. Husqvarna LC 356 AWD je dober primer kakovostne kosilnice, ki bo zelo po godu tudi zahtevnejšim uporabnikom. Z izbiro zanesljive in kakovostne naprave odpravimo potrebo po rednem pregledovanju in pogostem servisiranju, seveda pa moramo še vedno skrbeti za primerno uporabo.

Pomembno je, da pri uporabi vrtne opreme sledimo navodilom in priporočilom proizvajalca. Kaj hitro se lahko zgodi, da zaradi neprimerne uporabe kosilnico po nepotrebnem izpostavljamo prevelikim obremenitvam ali drugim grožnjam. Napredna kosilnica, kot je Husqvarna LC 356 AWD, se sicer dobro sooča tudi z neugodnim terenom in bo kos raznim izzivom pri košnji, a vseeno ne moremo kar brezskrbno zapeljati na kamnit teren ali kakšno podobno oviro. V tem primeru hitro pride do poškodb nožev in podvozja, tudi kolesa so izpostavljena neprimernim obremenitvam.

Napredno vrtno opremo se splača vzdrževati in servisirati. V poštev pridejo rezervni deli, Husqvarna ima zelo dobro ponudbo za profesionalne uporabnike, pa tudi drugi lahko najdejo nadomestne kose za svoje kosilnice. Originalni rezervni deli Husqvarna so kakovostni in vzdržljivi, tako da lahko uspešno podaljšajo življenjsko dobo opreme, če seveda poleg zamenjave poškodovanih ali obrabljenih delov poskrbimo tudi za ustrezno čiščenje in vzdrževanje kosilnice. Rezervni deli Husqvarna so na voljo pri pooblaščenih serviserjih, ki bodo poleg nadomestnih kosov ponudili tudi uporabne vzdrževalne in servisne storitve. Uporabniki naprednih vrtnih naprav bodo gotovo hitro našli najbližjega oziroma najboljšega serviserja, saj bo treba delavnico skozi leta verjetno večkrat obiskati.