Kdaj lahko telegram porodnišnica sprejme?

Med vsemi možnostmi za hitro komunikacijo so za voščila ob rojstvu otroka najbolj priljubljeni telegrami. Ne morejo se sicer kosati s klici in telefonskimi sporočili, ki bistveno hitreje prispejo na svoj naslov, imajo pa svojo dodano vrednost, ki je enostavna voščila na daljavo ne morejo posnemati. Ravno zato se radi odločamo za telegram, porodnišnica pa takšne pošiljke tudi rada sprejema. A prepričati se moramo, da bomo telegram pravočasno naročili in bo dostavljen še preden se družina vrne domov. Tako moramo vedeti, kakšne možnosti imamo pri naročilu telegrama in kdaj je za pošiljanje morda že prepozno.
Hitrost dostave telegrama je odvisna od različnih faktorjev. Predvsem je pomembno to, da se zanesemo za uglednega ponudnika, ki pripravlja in pošilja telegrame v porodnišnico. To je recimo telegram.minimu.si, ki ima bogato ponudbo prikupnih telegramov, predvsem pa opravlja hitro in zanesljivo dostavo v slovenske porodnišnice. 

Pravi čas za poslati telegram v porodnišnico

V vsakem primeru je seveda pametno, da takoj ob prejemu obvestila o rojstvu pošljemo telegram, porodnišnica namreč že po nekaj dneh odslovi družine, če po rojstvu ni kakšnih težav. Načeloma lahko pričakujemo, da bomo v tem času uspeli brez težav dostaviti voščilo, a upoštevati moramo tudi to, da telegram porodnišnica verjetno sprejema le ob delovnih dneh in ob določenih urah.
Ne moremo pričakovati, da bo telegram porodnišnica dobila, če ga pošljemo tik pred vikendom ali prazniki oziroma zunaj delovnega časa dostavnih služb. Med delovnim tednom so telegrami dostavljeni hitro, že v istem dnevu ali naslednji dan, včasih pa to žal ni mogoče.

Telegram porodnišnica lahko preusmeri domov

Tudi če zamudimo pravi trenutek, lahko telegram porodnišnica preusmeri na domači naslov. Če že ob naročilu telegrama dopišemo pravi naslov, bo voščilo gotovo doseglo družino, lahko pa to uredimo tudi naknadno. Alternativa je seveda ta, da telegrama sploh ne pošljemo v porodnišnico, temveč že takoj kar na domači naslov.