Lahko epoksi premaz nanesemo kar sami?

Epoksi je priljubljena izbira za zaščito tal. Najbolje se obnese debel epoksi tlak, ki je lahko izdelan tudi po naročilu in povsem odgovarja specifičnim potrebam naročnika. Če na površinah ne pričakujemo tolikšnih obremenitev, pa se lahko dobro obnese že epoksi premaz, ki ga je možno izvesti v samogradnji. Ni nujno, da bo to najboljša rešitev, prav tako ni nujno, da bo pametno projekt izvesti v lastni režiji. Najprej moramo preučiti razpoložljive možnosti in se odločiti za pravo rešitev.
Predvsem se z epoksi premazi primerjajo druge možnosti izdelave relativno enostavnih epoksi tlakov. Samorazlivni tlaki so lahko dokaj preprosti in cenovno ugodni, pa tudi tanjši tlak iz treh plasti lahko pride v poštev. Poznati moramo svoje prioritete in ugotoviti, katera opcija jim najbolj odgovarja. Vsekakor lahko epoksi premaz nanesemo sami in pričakujemo dober rezultat, če to ustreza našim zahtevam.

Kako nanesti epoksi premaz?

Delo je pravzaprav podobno pleskanju, uporabljamo podobne materiale in orodja. Morda bo naloga pravzaprav še lažja, saj je pogosto lažje delati na tleh kot na stenah. Moramo pa biti zelo pozorni na to, da že v izhodišču površino dobro pripravimo. Betonsko ploščo temeljito očistimo in zgladimo, da bo možno premaz namestiti brez težav.
Samo nanašanje premaza opravimo z valjčkom ali čopičem, pri tem skrbimo predvsem za enakomerno nanašanje preko cele površine. Prepričamo se, da so tla ravna in gladka, da se material kje ne nabira ali kje manjka. Posebej pozorni smo tudi na obrobe, pri katerih imamo sicer več možnih rešitev.

Strokovna izvedba z epoksi premazi

Epoksi-horvat.si ima v ponudbi epoksi tlake in epoksi premaze, pri čemer dela tudi strokovno izvaja. To je pogosto najboljša odločitev, če potrebujemo enostavno, a zanesljivo in trajno zaščito tal. Izognemo se zamudnemu in zahtevnemu delu, s profesionalno izvedbo pa zagotovimo brezhiben končni rezultat pri nanosu premaza.