Lepši in lažji dostop do vaših poslovnih prostorov

V poslovnih prostorih moramo opremo zelo premišljeno izbrati, saj ima vsak element pomembno nalogo. Predvsem moramo paziti na to, da izberemo funkcionalno opremo, ki bo brezhibno opravljala svoje delo.

Ko govorimo o vratih, imamo v mislih elegantne mehanizme, ki omogočajo neoviran prehod vsem obiskovalcem, ki jih vabimo v notranjost objekta.

Štefan Kocbek, svetovalec pri izbiri avtomatskih vrat

Kako izbrati ustrezna vrata za poslovne prostore?

Steklena drsna vrata

V poslovnih prostorih so izjemno priljubljena drsna vrata, ki imajo avtomatski mehanizem za odpiranje. Pogosto so to drsna steklena vrata, saj z uporabo stekla dosežemo boljši učinek in nekatere edinstvene prednosti.

Steklo se še posebej dobro izkaže pri opremljanju trgovin in drugih prostorov, pri katerih želimo pustiti mimoidočim prost pogled v notranjost.

steklena-drsna-vrata
Vhod v poslovno stavbo skozi steklena drsna vrata

V takšnem okolju so drsna steklena vrata skoraj samoumevna izbira – že v izhodišču odpirajo pogled v notranjost, nato pa se tudi samodejno odprejo in omogočajo enostaven vstop.

Poleg tega so drsna steklena vrata tudi zelo prilagodljiva, tako da jih je mogoče dobro umestiti v praktično vsako okolje.

Običajno so steklena drsna vrata avtomatizirana z električnim mehanizmom, ki uporabo zelo poenostavi.

Včasih vrata odpiramo s pritiskom na gumb, še pogosteje pa je mehanizem povezan s senzorjem gibanja in se vrata odpirajo kar avtomatsko. To je velika prednost v komercialnem okolju, kjer ne želimo ovirati svojih strank pri vstopu v poslovalnico.

Pametno je izbrati napreden električni mehanizem, ki nam dopušča dovolj svobode pri upravljanju vrat – lahko jih upravljamo na daljavo, nastavljamo različne nastavitve delovanja v kombinaciji z uporabljenimi senzorji, seveda pa je zelo pomembno še to, da so steklena drsna vrata povsem varna.

“V okolju, kjer je treba zagotoviti popolno varnost, so izjemno uporabni še varnostni sistemi, ki preprečujejo vlome in poškodbe vrat.”

Mihael Štefančič, uporabnik steklenih drsnih vrat

Takšna vrata imajo najboljši učinek in so upravičeno najbolj priljubljena.

Pogon za drsna vrata

O tem, kako dobro bodo vrata delovala, v največji meri odloča pogon za drsna vrata. Zelo pomembno je, da izberemo kakovosten in zanesljiv pogon, pri tem pa razmislimo tudi o ključnih funkcionalnostih.

Običajno se za poslovne prostore izbere samodejna vrata, ki se odpirajo s pomočjo senzorja gibanja. Pogon za drsna vrata je sicer možno opremiti tudi z drugimi senzorji ali pa ga upravljamo kar z gumbom.

V nekaterih situacijah je smiselno premisliti o drugih možnostih, morda je bolje vrata odpirati in zapirati kar ročno. Vsekakor pa je velika prednost ta, da pogon za drsna vrata omogoča toliko prilagodljivosti.

Dosežemo lahko idealen učinek, ki bo v poslovnem prostoru kar se da koristen. Splača se v izbiro vrat vložiti dovolj premisleka in tudi zadostno investicijo. 

Vrtljiva vrata

V kombinaciji z visokimi prostori in skrbno izbranimi materiali so takšna vrata lahko ključni element za odličen prvi vtis v hotelih in podobnih stavbah.

Seveda pa ponujajo avtomatska vrata še veliko več svobode pri uporabi, tako da lahko ves njihov potencial v celoti izkoristimo. Tako najdemo vrtljiva vrata tudi v mnogih komercialnih in javnih prostorih, včasih pa tudi v stanovanjih.

vrtljiva-vrata
Vrtljiva vrata omogočajo lažji in brezkontaktni prehod vaših strank.

Za prestižni učinek vrtljiva vrata ne poskrbijo sama po sebi. Res je, da lahko z izbiro pravega mehanizma že naredimo dober vtis, a končni učinek je odvisen od kombinacije različnih dejavnikov.

Omeniti gre predvsem materiale, ki so posebej znani po tem, da sodijo med prestižne. To je recimo steklo, ki se pogosto uporablja za avtomatska vrata.

Cena materiala je lahko dodatna prednost za izbiro takšnih vrat – steklo lahko najdemo v posebej ugodnih ponudbah, a še vedno dosežemo zelo prestižen učinek.

Na drugi strani je lahko za steklena drsna vrata cena seveda tudi precej visoka, če izberemo posebne izvedbe stekla in ga morda kombiniramo še z drugimi dragocenimi materiali.

Od izbira vrat bo do neke mere odvisen tudi ugled vašega podjetja in pa nenazadnje tudi prvi vtis stranke, ki ga doživi ob obisku vašega podjetja!