By: admin DOM

Najbolj praktični projektorji

Projekcijska oprema je lahko velika in nerodna, seveda pa tudi pregrešno draga. V nekaterih okoljih to ni noben problem – tudi nosilci za projektorje so namreč zelo napredni, tako da lahko opremo postavimo kamorkoli in jo povsod povsem prilagodimo okolju. A to ne pomeni, da je projektor praktičen, temveč le da imamo srečo s situacijo. Pogosto se namreč ne moremo zanašati na statično namestitev in potrebujemo projektor, ki ga ne bo težno premakniti na drugo lokacijo in uporabljati v vsaki situaciji.
Prenosni projektor bo verjetno prav tako težko izbrati, čeprav so to praviloma nekoliko cenejše naprave. Ne moremo računati na to, da bo kar vsaka naprava dobro delovala, če le najdemo takšno, ki ustreza določenim zahtevam glede velikosti in teže. Pravzaprav nasprotno – prednost gre dati drugim lastnostim, tistim, ki dejansko vplivajo na kakovost slike. V nekaterih primerih sicer postavlja prenosni projektor tudi druge prioritete in lahko kakovost slike nekoliko žrtvujemo, a v tem primeru moramo vedeti, kaj delamo. Med cenejšimi napravami so mini projektorji, ki jih enostavno priklopimo na mobilni telefon ali prenosnik ter uporabljamo kjerkoli. To so kompaktne, priročne in cenovno ugodne naprave za hitre projekcije, ne moremo pa pričakovati, da bodo ponudile tako svetlo in razločno sliko kot večji projektorji.
Poleg tega moramo pri praktičnih projektorjih upoštevati še to, da končni rezultat pogosto močno izboljšajo dodatki, ki jih nimamo vedno na voljo. Nosilci za projektorje so recimo nepogrešljivi za pripravo stabilne in zanesljive površine za predvajanje projekcij, izjemno uporabno je tudi kakovostno platno. Ker bomo prenosni projektor verjetno pogosto uporabljali v okolju, ki za projektorje ni optimalno, moramo izbrati še posebej kakovosten izdelek. Privarčujemo le v primeru, da že vemo, da bomo opremo vedno uporabljali tam, kjer so razmere zelo dobre. Tako recimo nosilci za projektorje niso tako pomembni če vemo, da imamo vedno na voljo ustrezno ravno in stabilno površino za namestitev opreme.