Napredna oprema za brezhibno košnjo trave

Skrb za zelenico je lahko precej zahtevna, še posebej če imamo opravka z večjimi površinami in bolj razgibanim terenom. Ne moremo izbrati kar vsake kosilnice, potrebujemo napravo, ki bo svoje delo brezhibno opravila, uporabniku pa ponudila prijetno izkušnjo. Ne pozabimo, da je košnja opravilo, s katerim se redno in pogosto srečujemo – izberemo opremo, ki bo na dolgi rok pri tem kar najbolj pomagala. Na srečo lahko najdemo zelo dobre rešitve.
Robotske kosilnice
Med naprednimi kosilnicami gotovo izstopajo robotski modeli, še najbolj Husqvarna Automower 450X, ki velja za najboljši model te priznane serije robotskih kosilnic. To je izjemno napredna in presenetljivo zmogljiva naprava, ki jo lahko brez skrbi uporabimo na večjem in zahtevnejšem terenu. Husqvarna Automower 450X se namreč brez težav spopada z večjimi nakloni, visoko travo, ozkimi prehodi, tudi s kakšnimi jarki in drugimi ovirami. Pri tem najbolj pomaga zmogljiv pogonski sistem, seveda pa je neprecenljiv še pametni navigacijski sistem. Ob vsem tem bo kosilnica Husqvarna Automower 450X zelenico brezhibno pokosila, pravzaprav bo kar na dolgi rok zelo vestno skrbela za dobrobit zelenih površin, na katerih deluje.
Samohodne kosilnice
Tudi med samohodnimi kosilnicami imamo nekaj izjemno naprednih modelov. To je recimo Husqvarna LC 356 AWD, ki bo prepričala tudi zahtevnejše uporabnike, ki sicer ne posegajo po samohodnih kosilnicah. Ta model je kot nalašč za uporabo na razgibanem terenu, tudi v kakšnih jarkih in podobnih neugodnih kotičkih. Ima namreč napreden pogon na vsa štiri kolesa, zato je ni težko upravljati po velikih klancih in grbinah. Husqvarna LC 356 AWD ima za nameček zelo zmogljivo rezalno garnituro in se brez težav sooči z visoko in razraščeno travo, kar je pri raznovrstni košnji pogosto zelo pomembno. Piko na i pa Husqvarna LC 356 AWD postavlja z mnogimi inovacijami, ki zagotavljajo zelo učinkovito in prijetno košnjo na vseh mogočih površinah.