Nepozabna doživetja pri obisku Posočja

Zgornji tok reke Soče obljublja nepozabno doživetje prav vsakemu obiskovalcu, še posebej pa tistim, ki pridejo v iskanju adrenalinskih aktivnosti. Teh tu nikakor ne manjka, vsaka storitev v bogati ponudbi pa zagotavlja edinstveno izkušnjo.

Med najbolj priljubljenimi dejavnostmi so različni spusti po reki. Rafting na Soči vsekakor predstavlja poudarek turistične ponudbe, prav tako se lahko odločimo za kajak ali za hydrospeed oziroma vodni bob. Verjetno je rafting na Soči tako priljubljen predvsem zato, ker gre za skupinsko aktivnost – na adrenalinski spust se lahko podamo s prijatelji ali družino, lahko pa tudi s popolnimi neznanci. Za tiste bolj zadržane pa je na voljo mini raft, ki omogoča rafting na Soči v dvoje. Ostala plovila so večinoma namenjena le enemu uporabniku hkrati, se pa seveda spusti prav tako organizirajo skupinsko.

Posebej nepozabna doživetja pa se krojijo med oblaki nad reko Sočo, kjer glavno atrakcijo predstavlja skok s padalom. Cena je v tem primeru resda nekoliko višja, kot če bi ostali na trdnih tleh ali na reki, je pa tudi doživetje bistveno drugačno in ga na druge načine preprosto ni mogoče posnemati. Poleg tega pa za skok s padalom cena res ni pretirana – že za manj kot 200 evrov je možno uživati v celi uri poleta nad slikovito dolino, krajši poleti pa so na voljo po še nižji ceni. Za skok s padalom cena velja le za organizirane tandemske polete, seveda pa se odpre še veliko več opcij, če se na takšno doživetje podamo v lastni režiji, kar pa pride v poštev le za izkušene padalce.

Posočje ponuja še veliko drugih zelo zanimivih aktivnosti, tako na Soči kot okoli nje. Vedno bolj priljubljeno postaja na primer soteskanje, medtem ko okoliški hribi odpirajo priložnosti za gorsko kolesarjenje in pohodništvo. Nenazadnje je tudi raziskovanje okolice v tem koncu Slovenije nepozabno doživetje!