Raftanje na Soči je varno le pod vodstvom izkušenih vodnikov

Soča s svojo prečudovito naravo ponuja ogromno možnosti za športne aktivnosti na prostem. Obiskovalci tako lahko, glede na svoje interese, izbirajo med različnimi ponudbami kot so pohodništvo, gorsko kolesarjenje, team building in zipline. Tisti, ki pa si želijo pristnega stika z reko, pa se lahko odločijo za canyonig, kajakiranje ali pa raftanje na Soči.

Raftanje na Soči je adrenalinsko spuščanje po reki Soči z gumastimi in napihljivimi čolni, ki jim pravimo rafti. Za to razburljivo in mokro športno aktivnost se lahko odločite kadarkoli od zgodnje spomladi so zgodnje jeseni. Takrat so namreč pogoji za to vodno aktivnost najbolj primerni in varni. Varnost vam omogočajo številne specializirane agencije, ki se konkretno ukvarjajo z vodenjem obiskovalcev po dolini reke Soče. V teh agencijah so običajno zaposleni izobraženi vodniki z dolgoletnimi izkušnjami, ki poskrbijo, da bo vaše doživetje na reki Soči nepozabno.

Canyoning Soča, ključ do nepozabne izkušnje

Slovenske reke skrivajo v sebi ogromno kotičkov, ki s čolni običajno niso dosegljivi. V tem primeru je potrebno odkriti druge načine odkrivanja teh skritih kotičkov. Eden od takšnih je tudi soteskanje, ki je bolj splošno znano pod imenom canyoning. Soča kot ena najlepših rek v sebi zagotovo skriva odlične naravne danosti za to športno aktivnost na vodi.

Spletni iskalnik canyoning Soča nam prikaže pestro ponudbo različnih agencij, ki se v dolini reke Soča ukvarjajo s promocijo turizma. S tem namenom ponujajo ogromno različnih dogodivščin na reki in ob njej, ki nobenega obiskovalca ne bodo pustile ravnodušnega. Ena od teh je tudi soteskanje oziroma canyoning. Gre za športno aktivno, kjer ob spremstvu vodnika, primerno obuti in oblečeni odkrivate skrite kotičke reke Soče spuščanjem po kanjonu. Običajno hodite skozi ožine, kjer pa to ni možno, se spustite po toboganih in manjših slapovih. Če tudi to ni možno se spustite privezani na plezalno vrv.