Tradicionalna tajska masaža

Tradicionalne tehnike tajske masaže so del tajske medicine, izvorno so bile namenjene lajšanju bolečin in zdravljenju bolezni. Seveda ima takšna masaža še številne druge blagodejne učinke, zaradi česar je postala nadvse priljubljena tudi med tistimi, ki iščejo le sprostitev. A tudi v tem primeru je pomembno, da masažo opravlja izkušen mojster, ki bo lahko zagotovil pravo izkušnjo – gre namreč za naprednejšo masažo, ki se ne izvaja kar povsod. Torej je najboljši kraj, kjer se izvaja takšna masaža, Maribor ali Ljubljana oziroma kakšno drugo večje mesto. V pestri ponudbi masažnih salonov v večjih centrih gotovo lahko dobimo zanesljivega izvajalca. Za nekatere prav masaža Maribor postavlja na mesto priljubljene destinacije, saj v štajerski prestolnici najdemo tudi dobre izvajalce tajskih masaž.

Zakaj je treba biti pri izbiri ponudnika tajske masaže posebej previden? Zato, ker ta masaža vključuje nekatere napredne tehnike, ki zahtevajo skrbno izvedbo. V nasprotnem primeru se lahko masaža spremeni v neprijetno doživetje, ki ima lahko celo škodljive posledice. Tradicionalna tajska masaža zahteva uporabo dlani, pa tudi komolcev, kolen in stopal. Za izvajanje ni enostavna, biti pa mora izvedena popolno, če želimo zagotoviti res sproščujočo izkušnjo. Masaža Maribor je dobra rešitev, saj imamo v mestu dovolj izbire in več dobrih ponudnikov.

Tradicionalna tajska masaža ni za vsakogar

Treba je opozoriti tudi na to, da tovrstne napredne masaže niso primerne za vsakogar. Na določene klasične in druge tretmaje se lahko brez skrbi poda prav vsak, medtem ko zahtevnejše masaže lahko obremenijo telo, ki je podvrženo določenim stanjem. Ni primerna za tiste z občutljivo kožo in izpuščaji, prav tako seveda masaža ni dobra ideja za vse, ki imajo na telesu odprte rane. Prav tako tradicionalna tajska masaža ni priporočljiva za srčne bolnike in nosečnice. Je pa na srečo na voljo še cela vrsta drugih, blažjih tretmajev, ki v takšnih primerih tajsko masažo učinkovito nadomestijo.