Varno zasnovane otroške postelje 

Pri nakupovanju otroške postelje morate biti izjemno zahtevni. Ni namreč pomemben samo mikaven videz, ki bo seveda prijal vašemu malčku, temveč še drugi, zanj pa tudi za vas pomembnejši dejavniki. Na trgu je veliko dobre ponudbe, prav tako boste naleteli tudi na manj kakovostno. Tej se že na daleč izognite. 
Otroške postelje so lahko najrazličnejših oblik. Zelo priljubljeni so tudi otroški pogradi, ki se lahko odlično obnesejo v manjših otroških sobah. Na voljo so tudi takšni, ki so v obliki pravljičnih hišk ter podobno. Sicer pa vas bodo zamikale tudi otroške postelje v obliki avtomobilčkov. Te so zlasti namenjene fantkom. 
A najpomembneje je, da je mikavna otroška postelja izdelana iz dobrega materiala. Priporočamo vam, da si za svojega malega junaka izberete posteljo iz kakovostne in trpežne vrste lesa. Sicer pa so vam v tem hipu na voljo tudi otroške postelje, ki so kombinirane z lesom in drugimi priljubljenimi materiali. Pazite le, da postelja za otroka ne bo vključevala kakršnih koli ostrih robov. To je za otroka lahko izjemno nevarno. 

Otroški vozički za udobno sprehajanje po zahtevnejših poteh 

Otroški vozički sodobnih proizvajalcev veljajo za izjemno udobne in kakovostne. Vsekakor pa se ponašajo tudi z izjemno lepim videzom. A slednje vam in vašemu dojenčku ne bo kaj dosti koristilo, če ne boste poskrbeli tudi za kakovostna kolesa. Ta so še posebej ključna, če se z otrokom v vozičku nameravate sprehajati po zahtevnejših terenih, na primer po makadamu. 
Otroški vozički so vam na trgu na voljo v številnih vrstah. Če na primer pričakujete dvojčka, potem so vam na voljo vozički, ki so posebej zasnovani v ta namen. Izbirate lahko med več vrstami takšnih vozičkov. Nekateri so vzporedni, drugi zaporedni. Obe vrsti pa se ponašata s prednostmi, pa tudi s katero od slabosti. Izbira pa je vsekakor odvisna tudi od tega, kje se nameravate z vozičkom najpogosteje sprehajati.