Vzajemna dodatno zavarovanje in druga zavarovanja

Brezskrbno življenje se lahko takoj postavi na glavo, če se znajdemo v kakšni kočljivi situaciji – hitro lahko pride do poškodb ob nesrečah in nezgodah, pa tudi do kakšnih bolezni in drugih težav, ki nam prekrižajo načrte. Takšnim situacijam se ne moremo povsem izogniti, lahko pa se dobro zavarujemo, če ne želimo ob tem utrpeti finančne škode. V veliki meri za to poskrbi že osnovno zdravstveno zavarovanje, ki je v Sloveniji obvezno. A običajno takšno zavarovanje še ne zadošča, zato se priporoča tudi Vzajemna dodatno zavarovanje, ki dobro pokriva mnoge nepredvidljive situacije, v katerih bi sicer nastali veliki stroški.
Dobro zavarovanje ne krije le stroškov, temveč ponuja tudi nadomestila za materialno in nematerialno škodo, ugledne zavarovalnice pa lahko še na druge načine pomagajo pri reševanju nevšečnih situacij. Ravno zato je pametno izbrati dobro zavarovalnico, ki ima ugodno ponudbo z odličnim kritjem. Vzajemna dodatno zavarovanje je priporočljiva izbira, prav tako je pametno premisliti o dopolnilnem zavarovanju, ki ga dobimo pri isti zavarovalnici. Tudi druge zavarovalnice seveda imajo svojo ponudbo, ki je morda zelo atraktivna. Splača se premisliti o opcijah, ki jih imamo na voljo, ter se odločiti za najboljšo kombinacijo zavarovanj.
Vzajemna dodatno zavarovanje preprečuje nastanek nepredvidenih stroškov
Nekatera zavarovanja lahko priporočimo vsakomur. Dopolnilno zavarovanje je vsekakor priporočljivo za vse, ki ga lahko sklenejo, medtem ko dodatna zavarovanja niso vedno potrebna. Vsak se mora sam odločiti glede na to, kakšna tveganja sprejema v vsakdanjem življenju ali ob kakšnih posebnih aktivnostih. Čisto možno je, da kakšnega posebnega dodatnega zavarovanja ne bomo potrebovali, seveda pa po drugi strani boljše zavarovanje nikoli ne škodi, le nekoliko višje stroške imamo.

Vzajemna dodatno zavarovanje in dopolnilno zavarovanje

Z obveznim zdravstvenim zavarovanjem običajno nimamo veliko dela. Res je, da ga moramo pravočasno skleniti, ko se to zahteva, običajno po dopolnjenem 26. letu starosti ali ob spremembi statusa, ki na to vpliva. Nimamo pa kakšnih posebnih izbir ali odločitev. Drugače je pri drugih zavarovanjih, za katera se odločamo prostovoljno.
Vzajemna dopolnilno zavarovanje pokriva razliko do polne cene za storitve, ki jih obvezno zavarovanje ne krije v celoti. Nekatere storitve so krite le deloma, morda jih obvezno zavarovanje krije le v višini nekaj odstotkov – tako še vedno nastanejo visoki stroški tudi pri storitvah nujnega reševanja in zdravljenja. Vzajemna dopolnilno zavarovanje prepreči nastanek takšnih stroškov, saj v celoti krije prav vse stroške storitev, ki so deloma vključene v obvezno zdravstveno zavarovanje.
Dopolnilno zavarovanje pa ne ponuja dodatnega kritja. Pokriva le storitve, ki so vključene že v obvezno zdravstveno zavarovanje, prepreči le nepričakovana doplačila. S tega vidika je to zavarovanje seveda izjemno dobrodošlo, a le redko je tudi povsem zadostno, da lahko res brezskrbno živimo. Za tak učinek je bolj priporočljivo izbrati Vzajemna dodatno zavarovanje, ki dejansko prinaša dodatno kritje. To zavarovanje razširi nabor storitev, ki jih lahko koristimo v zdravstvenem sistemu, pogosto pa prinaša še dodatne ugodnosti, kot so hitri obiski pri specialistih, možnost asistence pri zdravljenju, nadstandard pri izbiri medicinskih izdelkov in podobno. Vzajemna dodatno zavarovanje dobro pokriva širok spekter različnih storitev in izdelkov, tako da bomo dejansko zavarovani na vsakem koraku.

Koliko staneta Vzajemna dodatno zavarovanje in dopolnilno zavarovanje?

Cena za zavarovanje je odvisna od različnih faktorjev. Za dopolnilno zavarovanje treba načeloma plačati manj kot za dodatno, imamo pa pri dodatnih zavarovanjih več izbire in se cene tudi bolj razlikujejo. Dopolnilno zavarovanje je približno enako pri vseh zavarovalnicah, razlike so minimalne, tako da so tudi cene primerljive. Plačati bo treba verjetno nekaj deset evrov na mesec, v nekaterih primerih tudi manj.
Za Vzajemna dodatno zavarovanje bo treba morda odšteti več denarja, a cena je povsem odvisna od izbire. Nekateri paketi so tudi zelo ugodni in bo treba zanje plačati le nekaj evrov na mesec. Splača se hkrati skleniti tudi druga zavarovanja, kot je Vzajemna nezgodno zavarovanje, zavarovanje avta in doma ter podobne opcije.
Vzajemna dodatno zavarovanje ponuja odlično kritje, recimo tudi helikoptersko reševanje

Vzajemna dodatno zavarovanje in ostala ponudba zavarovanj

Med dodatnimi in drugimi zavarovanji imamo veliko izbire. Ena možnost je Vzajemna nezgodno zavarovanje, ki je priljubljena izbira, saj nas zavaruje v primeru kakšnih nepredvidenih nesreč in nezgod. Takšno zavarovanje je lahko zelo poceni, a že ponuja dobro kritje. 

Podobno velja za Vzajemna zavarovanje Tujina. V tujini imamo opravka z drugačnimi zdravstvenimi sistemi in financiranje ni vedno točno določeno, običajno je treba za vse plačati iz lastnega žepa. Ponekod to pomeni tudi astronomske zneske, zato potrebujemo dobro kritje, če se želimo ustrezno zavarovati. Splača se izbrati kritje tudi do zneska milijon evrov, če se odpravljamo v države, kjer je zdravljenje zelo drago. Na srečo nam Vzajemna zavarovanje Tujina ponuja prilagodljive možnosti, ki vedno vodijo do odličnega zavarovanja. Računamo lahko na to, da bomo tudi pri potovanju v tujino povsem brezskrbni, v primeru kakšne poškodbe ali bolezni pa bo zdravljenje učinkovito, enostavno in poceni. Vse to so odlike, ki naredijo Vzajemna dodatno zavarovanje in druga zavarovanja zelo mamljiva za tiste, ki želijo živeti brezskrbno na vsakem koraku.