By: admin DOM

Žari različnih vrst za enostavno pripravo hrane

Saj veste, da je pogosti kriterij uspešnosti piknika tudi kakovost in okusnost pripravljene hrane, zato so danes žari pomemben element vsakega dobrega piknika. Ker se ljudje vedno raje srečujejo na tovrstnih dogodkih, je tudi povpraševanje za različnimi vrstami žarov vedno večje. Kateri žar je najbolj primeren pa je odvisno predvsem od vrste hrane, ki jo bomo najpogosteje pekli, in od njene količine. Za občasno družinsko peko zadostujejo manjši žari, medtem ko si je za večje piknike potrebno priskrbeti večji žar.

Poleg velikosti pa se žari med seboj razlikujejo tudi glede na kurivo, ki ga uporabljajo. Najbolj poznan in priljubljen je zagotovo žar na oglje pri katerem se lahko uporabijo briketi, oglje ali les za žar. Plinski žari so zelo praktični, izbirate pa lahko med enim ali več gorilniki. Tam kjer uporaba plinskih žarov in žarov na oglje ni možna, pridejo prav električni žari.

Letna kuhinja na terasi vam olajša pripravo različnih vrst obrokov v toplejših mesecih

Terasa je prostor, kjer pogosto posedajo družinski člani ali pa se srečujejo prijatelji, sorodniki in znanci. Pogosto pa so terase tudi prostor za uživanje različnih vrst obrokov. Ker pa je v tem primeru pripravljene obroke in ves jedilni pribor potrebno vsakokrat znositi na teraso, je tovrstno opravilo včasih že utrujajoče. Idealna rešitev v tem primeru je letna kuhinja na terasi, ki vam omogoča tudi pripravo kakršnihkoli okusnih jedi.

Z letno kuhinjo na terasi se izognemo marsikateri odvečni poti na zelenjavni ali zeliščni vrt. Letna kuhinja na terasi nam tudi omogoča, da imamo vedno vse pripomočke pri roki, kot tudi vsa potrebna živila. Ko je obrok pripravljen, pa ga enostavno pojemo in za seboj posodo pomijemo ter pospravimo. Za marsikoga postane letna kuhinja na terasi v toplejšem obdobju leta osrednji bivalni prostor, v katerem preživimo največ svojega časa.